Thursday, 7 January 2016

JALAN - JALAN KE KUALA KANGSAR

Hai semua, berjumpe lagi kita ^_^
Malam ni aku nak update sambungan entri sebelum ni, lepas aku pergi Lost World of Tambun, keesokan harinya pulak aku pergi jalan-jalan kuale lee ngan dua orang geng aku ye la dah seorang tu dah kene balik awal so kite teruskan je la kan vacation kite ni. So mula-mula kami pergi makan tengah hari dekat MH Hotel best gak tempat dia sebabnye tempat tu macam hotel tapi makan-makanan dia murah wei tak rugi kot makan kat sana sedap pun sedap.


tengok tu habis licin dorang makan

Seleapas makan tengah hari tu kami semua balik dulu rumah siap-siap dalam jam tiga kami keluar rumah. Lokasi pertama kami pergi ialah Masjid Ubudiah.


Di sini lah kami 




Model kami untuk hari tersebut


Saya simple orangnya 

lepas kite orang photoshot kat Masjid Ubudiah ni kami pergi Istana Iskandariah tak jauh pun dari Masjid Ubudiah ni 




Tu dia model-model 

habis tangkap gambar kat sini kami pun pergi depan sikit ada istana kuning 


selepas puas amik gambar kat istana kuning ni kami pergi kat sungai perak plak kat sana ada jual laksa perghhh mmang kena la kan perut pun dah lapar, tapi tu la time tu aku tak ambil gambar plak bukan apa sebab dah khusuk sngat makan laksa,hehehe


kita orang sempat main belom sabun ni hahahah


Habis-habis je main belom sabun ni kami naik boat round-round sungai perak 


Kire last untuk hari tersebut aktiviti kami ialah naik boat tu masa nak balik kami singgah sekejap dekat arena square kot-kot ada barang nak beli kan, so memang dapt barang pun si shakir dapat jam aku ngan ijaa dapt key chain and last kita orang makan ais krim pasu RM 1 kenapa tak percya.


Ais Krim Pasu RM 1 comel kan 


Habis jalan-jalan dekat arena square ni kami pun balik sambung esoknya lagi nak berphotoshot lagi.

okay la aku undurkan diri ye 
aku akan update lagi kemudian
harap korang suke baca .





Thursday, 31 December 2015

TRIP TO LOST WORLD OF TAMBUN PART II

ASSALAMUALAIKUM SEMUA
Seperti yang di janjikan aku akan post entri sambungan entri semalam iaitu trip to Lost Wold of Tambun Part II. Aku sampai rumah Cik Ija hari jumaat malam. So malam tu Kite orng bukan main lagi ckap bangun Jam 7 sebab nak masak sekali hampeh semua terbabas tidur. Aku bangun time tu dalam jam 8 amik kau,hahahaha. Bangun-bangun aku cepat-cepat mandi and then terus masak,
kami semua masak mee goreng tapi aku just tolong je, yang masaknya Cik Ija kite ni. Si popo ngan si Shakir plak buat sandwich.


Sebelum gerak tu kita selfie dulu.


Dio orang ni kalau bab selfie number 1

Kami gerak dalam jam 9 mcm tu, sampai sana dalam jam 10 amik masa dalam sejam je sebab dari rumah tu tak jauh pun. perghhh sampai sana tengok parking amik kau penuh gile, aku pun parking tepi jalan je,


tu dia kami sudah smpaai.


bukan parking jer yang penuh time masuk nak beli tiket pun satu hal jugak
orng bukan main panjang beratur, nasib ade si cik popo dan Cik ijaa yang main selit je beratur so cepat sikit dapat beli tiket, kalau tak mmang petang la jawabnya baru dapat. Tiket harga RM 56 tapi kami ada kad siswa so dapat potongan jadi RM 50.

So lepas dah beli tiket apa lagi masuk-masuk tukar baju apa semua kite orng pun mandi la
macam-macam la dalam tu kami main. Kami balaik dekat jam 6 baru keluar dari Lost World tu.
mandi sampai puas,hahahahhaa.


timing tak kene pulak,hahahhaha


Amboi Cik Ija kita.


tu dia balik-balik ja dari lost world terus singgah petronas. Kami semua makan-makanan yang cik ijaa ngan popo buat tadi. lepas makan tu kami semua pergi ke terminal aman jaya beli tiket nak balik sedih gila sebab tak puas lagi. pastu ade berita x best lagi sebab si cik popo tak kene balik awal sebab-sebab tertentu so tinggal kami bertiga je la . 

sampai sini je la tak nak panjang, esok aku update sambungannya lagi.
bye.


Wednesday, 30 December 2015

TRIP TO LOST WORLD OF TAMBUN

ASSALAMUALAIKUM, SEMUA
Semua apa khabar sihat? aku sihat alhamdulillah, rase hari ni baru ada kesempatan nak update blog 
aku yang dah lama berhabuk ni. Hari ni aku nak update entri pasal minggu lepas aku pergi trip to Lost World of Tambun acah-acah vacation la gitu. Semester ni aku tak dak exam sebabnya sem ni
aku ada final project so aku cuti awal berbanding pelajar-pelajar lain. So aku dan geng perabeh duit aku tu pun plan la nak pergi Lost World. Salah Seorng geng aku plak umah ni kat perak plak mmang syok la kan dapat tumpang stay umah dia. Tapi sebelum tu kene la mintak izin dekat family dia dulu.
Selepas dah dapat green light kami semua pun start la start buat tabung. seorang kene bagi RM 1.00 setiap hari.


Akhirnya hari yang di tunggu-tunggu tiba. Aku gerak ngan member laki sorng ni sebab geng yang dua orng perempuan depa dah gerak balik awal. Aku gerak dari rumah jam 6:30 p.m ETS yang kami naik jam 9 p.m punya la awal gerak, bukan apa aku takut tak sempat ja sebab train ETS ni on time tak boleh lambt sikit and for the first time naik ets ni . 


Okay, sampai je kat ipoh amik la gmbar sikit 


muka excited baru sampai 


tak sabaq nak pi tambun

okay la sampai kat sini 
esok aku update part 2 plak .

Friday, 18 December 2015

OFFICIAL BAJU GPD

Entri kali nak cerita pasal baju geng aku yng pergi mana2 mesti berempat iaitu geng perabeh dui. Aku ade design baju dan dorng ckap okay. Tapi tula tak sempat lagi nak print baju tu.

Ni la baju Geng Perabeh Duit

KEJAR

ASSALAMUALAIKUM, semua.
Rasanya dah berhabuk sangat blog aku ni, hari ni baru berkesempatan nak update bukan apa sebab busy sangat dengan assingment dengan final project lagi. Entri kali ni nak kongsi sikit short filem yang kumpulan kami buat iaitu MACARON PRODUCTION. Harap terhibur.



Ni la short film kami
KEJAR


yang ni pulak trailer 

so harap yang menonton terhibur dan jangan lupa tengok dalam HD taw.

Sunday, 1 November 2015

Tuesday, 27 October 2015

SUCCES PERSON

ASSALAMUALAIKUM SEMUA,
Entry kali ni nak cite pasal group aku pergi interview untuk subjek professional english.
Nak dijadikan cerita sebenarnya kite orang sebenarnya kena interview alumni UniKL yang  dah berjaya untuk tugasan ni tapi tu la dah pergi mintak email alumni tu tpi bila aku email tak balas langsung. So nasib kawan kawan aku sorng ni yang sekali group dengan aku dia dapt cari. Mula-mula dia nak interview abang sepupu dia dan abang dia pun setuju tpi bila kite orang cakap kene buat cover magazine dia pun tak nak, pastu abang sepupu dia suggest abang miki ni. abang sepupu kawan aku ni dengan abang miki kawan lama so akhirnya kiteorng interview abang miki. 
Kite orang semua pergi la interview tu, tempatnya dekat kajang perdana. okay, satu masalah plak datang kite orng ni mane la ade transport nak ke sana, bincang punye bincang alhamdulillah dapat jalan penyelesaian. kite orang naik ktm dari kl sentral trun kat kajang, dari kajang plak kite orng tunggu abang sepupu kawan aku ni. Dia la yang bawak kite orang ni g tempat yang nak pergi jumpe abang miki, abang sepupu kawan aku bnyak gak la tlong kite orang untuk siapkan tugasan ni. Terima kasih kat Abng Man sebb bnyak tlong.


Ni la gerangan si tuan badan ABANG MIKI.
Abang miki ni dia seorng kartunis, dia kerja dengan utusan dulu tapi skarng ni dia dah bukak syarikat sendiri tpi tak de kene mengena dengan kartun dia bukak syarikat pembekal barang dan dia masih lagi jadi kartunis tapi secara part time. Banyak dia bagi kite orang nasihat untuk berjaya dalam bidang kite orang ni, 


Ni time last la sebelom nak balik kan kite orang mintak abang miki buat demo sikit lukis caricature muka kite orang. Semua excited kot ,hahahahahahaha


perasan tak group aku ni la jugak geng perabeh duit, hahahahahah
geng-geng ni je la yang selalu aku buat assgment sebb ape sebb dah biasa dengan dorng ni dari sem 1 kot smpai la tertbuhnye nama geng perabeh duit.


Okay, last bgi sikit peace ,,hahahahahhaa
tu la caricature gambar aku. 
ape-ape pun terima kasih kt group aku, abang miki dengan abang man
yang dah bnyak tlong dalam tugasan ni.

Cukup sampai sini entry kali ni
nnti aku update lagi, bnyak assgment kot ni pun curi-curi sikit masa nak update.