Tuesday, 27 October 2015

SUCCES PERSON

ASSALAMUALAIKUM SEMUA,
Entry kali ni nak cite pasal group aku pergi interview untuk subjek professional english.
Nak dijadikan cerita sebenarnya kite orang sebenarnya kena interview alumni UniKL yang  dah berjaya untuk tugasan ni tapi tu la dah pergi mintak email alumni tu tpi bila aku email tak balas langsung. So nasib kawan kawan aku sorng ni yang sekali group dengan aku dia dapt cari. Mula-mula dia nak interview abang sepupu dia dan abang dia pun setuju tpi bila kite orang cakap kene buat cover magazine dia pun tak nak, pastu abang sepupu dia suggest abang miki ni. abang sepupu kawan aku ni dengan abang miki kawan lama so akhirnya kiteorng interview abang miki. 
Kite orang semua pergi la interview tu, tempatnya dekat kajang perdana. okay, satu masalah plak datang kite orng ni mane la ade transport nak ke sana, bincang punye bincang alhamdulillah dapat jalan penyelesaian. kite orang naik ktm dari kl sentral trun kat kajang, dari kajang plak kite orng tunggu abang sepupu kawan aku ni. Dia la yang bawak kite orang ni g tempat yang nak pergi jumpe abang miki, abang sepupu kawan aku bnyak gak la tlong kite orang untuk siapkan tugasan ni. Terima kasih kat Abng Man sebb bnyak tlong.


Ni la gerangan si tuan badan ABANG MIKI.
Abang miki ni dia seorng kartunis, dia kerja dengan utusan dulu tapi skarng ni dia dah bukak syarikat sendiri tpi tak de kene mengena dengan kartun dia bukak syarikat pembekal barang dan dia masih lagi jadi kartunis tapi secara part time. Banyak dia bagi kite orang nasihat untuk berjaya dalam bidang kite orang ni, 


Ni time last la sebelom nak balik kan kite orang mintak abang miki buat demo sikit lukis caricature muka kite orang. Semua excited kot ,hahahahahahaha


perasan tak group aku ni la jugak geng perabeh duit, hahahahahah
geng-geng ni je la yang selalu aku buat assgment sebb ape sebb dah biasa dengan dorng ni dari sem 1 kot smpai la tertbuhnye nama geng perabeh duit.


Okay, last bgi sikit peace ,,hahahahahhaa
tu la caricature gambar aku. 
ape-ape pun terima kasih kt group aku, abang miki dengan abang man
yang dah bnyak tlong dalam tugasan ni.

Cukup sampai sini entry kali ni
nnti aku update lagi, bnyak assgment kot ni pun curi-curi sikit masa nak update.




Friday, 23 October 2015

GENG PERABEH DUIT DIBERI NAMA


GENG PERABEH DUIT GELARAN DIBERI

Ini lah muka-muka yang suka jalan, suka makan dan yang last ni paling ramai yang buat iaitu suka habiskan duit. hahahahahahahaha
siapa lah yang tak suka habiskan duitkan. Empat je ahlinya sebab dah ni je la yang selalu pegi mana-mana sama. 


Okay, minggu lepas kite orang pergi la keluar jalan-jalan ke Mid Valley, kite orang naik KTM dari KL SENTRAL, yang paling best tu kene tunggu dekat sejam kat KL SENTRAL tu sebab seorng daripada kami tu datang lewat janji jam 11 dia sampai dah nak dekat jam 1, so sabar jelah.


kalau keluar dengan geng ni kalau tak makan tu tak sah.hahahahaha
tu paling wajib :)
last sebelom balik tu kite orang makan-makanan jepun sebab ade yang teringin.

okay la cukup sampai sini je entry kali ni.




Thursday, 22 October 2015

PERTAMA KALI

ASSALAMUALAIKUM,
Pertama kali buat blog untuk personal, ni blog kedua selepas blog pertama yang aku buat untuk kegunaan subject figure design, buat lagi satu blog ni bukan apa sebab rasa tak bebas nak buat entry kerana terikat dengan subject figure design, so blog ni khusus untuk aku cerita apa yang aku nak kongsikan kepada korang semua. 
jinak-jinakkan diri dalam dunia blogger.


Wednesday, 21 October 2015

"segmen blogwalking by mirza syazwina"


First of all, Assalamualaikum semua
Jom join segmen member saya seorang ni kalau korang belom lagi join 
tak rugi taw ada hadiah misteri menanti anda, so jom join sama-sama.
Caranya mudah sahaja klik banner untuk join taw. 


Tarikh tamat 

25 OKTOBER 2015

JANGAN LUPA SINGGAH  JALAN-JALAN KAT SINI TAW