Thursday, 31 December 2015

TRIP TO LOST WORLD OF TAMBUN PART II

ASSALAMUALAIKUM SEMUA
Seperti yang di janjikan aku akan post entri sambungan entri semalam iaitu trip to Lost Wold of Tambun Part II. Aku sampai rumah Cik Ija hari jumaat malam. So malam tu Kite orng bukan main lagi ckap bangun Jam 7 sebab nak masak sekali hampeh semua terbabas tidur. Aku bangun time tu dalam jam 8 amik kau,hahahaha. Bangun-bangun aku cepat-cepat mandi and then terus masak,
kami semua masak mee goreng tapi aku just tolong je, yang masaknya Cik Ija kite ni. Si popo ngan si Shakir plak buat sandwich.


Sebelum gerak tu kita selfie dulu.


Dio orang ni kalau bab selfie number 1

Kami gerak dalam jam 9 mcm tu, sampai sana dalam jam 10 amik masa dalam sejam je sebab dari rumah tu tak jauh pun. perghhh sampai sana tengok parking amik kau penuh gile, aku pun parking tepi jalan je,


tu dia kami sudah smpaai.


bukan parking jer yang penuh time masuk nak beli tiket pun satu hal jugak
orng bukan main panjang beratur, nasib ade si cik popo dan Cik ijaa yang main selit je beratur so cepat sikit dapat beli tiket, kalau tak mmang petang la jawabnya baru dapat. Tiket harga RM 56 tapi kami ada kad siswa so dapat potongan jadi RM 50.

So lepas dah beli tiket apa lagi masuk-masuk tukar baju apa semua kite orng pun mandi la
macam-macam la dalam tu kami main. Kami balaik dekat jam 6 baru keluar dari Lost World tu.
mandi sampai puas,hahahahhaa.


timing tak kene pulak,hahahhaha


Amboi Cik Ija kita.


tu dia balik-balik ja dari lost world terus singgah petronas. Kami semua makan-makanan yang cik ijaa ngan popo buat tadi. lepas makan tu kami semua pergi ke terminal aman jaya beli tiket nak balik sedih gila sebab tak puas lagi. pastu ade berita x best lagi sebab si cik popo tak kene balik awal sebab-sebab tertentu so tinggal kami bertiga je la . 

sampai sini je la tak nak panjang, esok aku update sambungannya lagi.
bye.


Wednesday, 30 December 2015

TRIP TO LOST WORLD OF TAMBUN

ASSALAMUALAIKUM, SEMUA
Semua apa khabar sihat? aku sihat alhamdulillah, rase hari ni baru ada kesempatan nak update blog 
aku yang dah lama berhabuk ni. Hari ni aku nak update entri pasal minggu lepas aku pergi trip to Lost World of Tambun acah-acah vacation la gitu. Semester ni aku tak dak exam sebabnya sem ni
aku ada final project so aku cuti awal berbanding pelajar-pelajar lain. So aku dan geng perabeh duit aku tu pun plan la nak pergi Lost World. Salah Seorng geng aku plak umah ni kat perak plak mmang syok la kan dapat tumpang stay umah dia. Tapi sebelum tu kene la mintak izin dekat family dia dulu.
Selepas dah dapat green light kami semua pun start la start buat tabung. seorang kene bagi RM 1.00 setiap hari.


Akhirnya hari yang di tunggu-tunggu tiba. Aku gerak ngan member laki sorng ni sebab geng yang dua orng perempuan depa dah gerak balik awal. Aku gerak dari rumah jam 6:30 p.m ETS yang kami naik jam 9 p.m punya la awal gerak, bukan apa aku takut tak sempat ja sebab train ETS ni on time tak boleh lambt sikit and for the first time naik ets ni . 


Okay, sampai je kat ipoh amik la gmbar sikit 


muka excited baru sampai 


tak sabaq nak pi tambun

okay la sampai kat sini 
esok aku update part 2 plak .

Friday, 18 December 2015

OFFICIAL BAJU GPD

Entri kali nak cerita pasal baju geng aku yng pergi mana2 mesti berempat iaitu geng perabeh dui. Aku ade design baju dan dorng ckap okay. Tapi tula tak sempat lagi nak print baju tu.

Ni la baju Geng Perabeh Duit

KEJAR

ASSALAMUALAIKUM, semua.
Rasanya dah berhabuk sangat blog aku ni, hari ni baru berkesempatan nak update bukan apa sebab busy sangat dengan assingment dengan final project lagi. Entri kali ni nak kongsi sikit short filem yang kumpulan kami buat iaitu MACARON PRODUCTION. Harap terhibur.



Ni la short film kami
KEJAR


yang ni pulak trailer 

so harap yang menonton terhibur dan jangan lupa tengok dalam HD taw.